Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015


Το πρώτο κείμενο για το 2015 είναι γεγονός. Επ'αφορμής, να σας ευχηθώ να έχετε έναν πολύ όμορφο και δημιουργικό χρόνο και νας σας φέρει αυτά που δε σας έφερε το 2014. Να θυμάστε ότι όλα είναι θέμα δύναμης και μυαλού, συν Αθηνά και χείρα κίνει!

Λίγο πριν δώσουμε μούντζα στο 2014 ξεκίνησε το Top 16 της Euroleague με Galatasaray - Zalgiris και Παναθηναϊκό - Maccabi, με τους οικοδεσπότες να κυριαρχούν και στις δύο περιπτώσεις.

Ο Παναθηναϊκός που έμοιαζε να απειλείται από τη Maccabi για αρκετό διάστημα, αναστήθηκε και καθήλωσε στα τελευταία λεπτά με Σλότερ και Διαμαντίδη να δίνουν ρεσιτάλ. Αν κάτι πρέπει να κρατήσει εκτός από τη νίκη είναι σίγουρα τα αντανακλαστικά που έδειξε και γύρισε το παιχνίδι. Μια πιο δομημένη άμυνα σίγουρα θα τον κάνει ακόμα απειλητικότερο. Για να μην το ξεχάσω: καλωσόρισες πάλι, James Gist! (τρομερός). Από την άλλη μεριά, η Maccabi φάνηκε να παραδίνεται στο πιο κρίσιμο σημείο, ξεχνώντας (ω, ναι) την επίθεσή της.
_____________

Μετατοπιζόμαστε λίγο δεξιά στον χάρτη και βλέπουμε πως η Galatasaray δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κερδίσει ακόμα και σε άδειο γήπεδο. Αν και κάπως άναρχο το παιχνίδι της, βρήκε κενά στην άμυνα της Zalgiris και το εκμεταλλεύτηκε, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ενδιαφέρον είχαν και τα ντεμπούτα των Carter για τη Galatasaray και Cherry για τη Zalgiris, με τον πρώτο να συνεισφέρει στην ομάδα του και να σφραγίζει τη νίκη. O Cherry, εν αντιθέσει, μου φάνηκε αδιάφορος. Ακόμα, η παινεμένη η άμυνα της Zalgiris έχει γίνει ...πονεμένη.
_____________

Σε άλλα νέα, η βόμβα έσκασε στο Βερολίνο με την Alba να επικρατεί της Barcelona με ιδιαίτερη ευκολία. (Είναι κρίσιμη περίοδος για τις ισπανικές ομάδες καθώς ούτε η Real δείχνει 100% έτοιμη. Ιδιαίτερα, αν αναλογιστούμε τις ήττες τους και στην ισπανική λίγκα τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα.) Για την Alba, ο Redding έκανε εξαιρετικό επιθετικό παιχνίδι, όμως δυσκολεύτηκε με τα guards της Barcelona, ενώ ο συνήθης ύποπτος McLean έκανε ζημιά στο καλάθι των Καταλανών. Το πιο αξιοσημείωτο για την Alba βέβαια είναι το rotation που εναλλάσσει ο Sasa Obradovic και οι πόντοι που έρχονται από τον πάγκο. Όμορφο και λιτό παιχνίδι.
_____________

Απίστευτη αλλά αληθινή η τρομερά καλή απόδοση του Mirza Begic. Φαίνεται πως ο καλοκάγαθος δεινόσαυρος έχει βρει καλά πατήματα στη Βιτόρια. Ο αντικαταστάτης του Heurtel, Mike James, έδειξε τα δόντια του στον πρώτο και τον ανάγκασε σε αρνητικό ρεκόρ -4 ranking(!). Κατά τα άλλα, ισορροπημένο παιχνίδι από την Efes που έδειξε να είναι σχεδόν πλήρης.
_____________

Το μεγάλο (μου) ερώτημα εδώ και καιρό είναι το "άραγε, θέλει ο Ολυμπιακός ψηλό;". Πριν την Παρασκευή θα ορκιζόμουν ότι θέλει μια ενίσχυση, ένα βαρύ 5αρι, όχι undersized. Τώρα όμως, με πιο καθαρό μυαλό και μετά την τρομερή εμφάνιση του Hunter, είμαι διχασμένη (ΠΑΛΙ). Όπως και να το κάνουμε, χρειάζονται περισσότερα δείγματα από ένα καλό παιχνίδι για να καταλήξει κανείς. Πριν λιθοβολήσετε, αγαπητοί αναγνώστες, σκεφτείτε: Η Barcelona με τους ...δεινόσαυρους (κοινώς 7 footers) τα βρίσκει σκούρα και ο Marjanovic βγήκε και έσπασε το καλούπι. Επομένως, το πλέον λογικο είναι να βρει ρυθμό ο Ολυμπιακός και να πορευτεί ως έχειν. Η προσθήκη σέντερ ναι μεν είναι θελκτική, αλλά μπορεί να αποδειχθεί άνθρακες ο θησαυρός.

Μικρά-μικρά
1) Πόσο χαίρομαι που πέρασε η Nizhny στο Top 16;; Θα μπορούσε η Unics να κάνει τέτοια παιχνιδάρα στο Μιλάνο ωρέ;
2) Ο Weems αυτής της αγωνιστικής δεν είναι ο Weems, κάποιος σωσίας του έπαιξε μάλλον.
3) welcome back Taylor Rochestie λατρεία! 

4) Η προσθήκη του Ζήση στη Fenerbahce θα αλλάξει πολλά, η σχέση Νίκου-Ζοτς είναι καρμική.
5) Σπανούλης και Διαμαντίδης για πάντα.
6) Λιγότερες σκοτούρες είχε αυτή τη φορά η Real και η διαχείρηση που αφορούσε τον Marjanovic απέδωσε αρκετά.

1 σχόλιο:

  1. O Hunter ειναι μιά χαρά παίκτης, κάλλιο πέντε στο χέρι που λένε, αν τον αλλάξεις μπορεί να βγεί παλτό ο άλλος οπότε κάτσε κει και βελτιώσου.
    Ο Begic θα ηταν καλός αν έπαιζε στην AENK, εδω σε μας. Παίκτης επιπέδου χμ ίσως Σερμαντίνι θα μπορούσες να πείς. Οχι χάλια, αλλά οχι υψηλού επιπέδου.
    Για μενα το μεγάλο ερωτηματικό και στοίχημα στο ΤΟΠ 16 ειναι μάλλον η Φενέρ του Ομπράντοβιτς.
    Φυσικά εξαιρετική η προσθήκη του Ζήση για ομάδα Ομπράντοβιτς.
    Απο κει και περα, δύσκολο να προβλέψω κάτι άλλο, σίγουρα ωστόσο θα παίξουν ρόλο τραυματισμοί και τυχόν αλλαγές παικτών ή και προπονητών ως το Μάρτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *