Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Credit: Gregory Sokolov (getty images)
Είναι η αποκάλυψη της φετινής Euroleague και έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται την πρόκριση στους 8, ακόμα και αν τελείωσε τον πρώτο γύρο του Top 16 με ρεκόρ 2-5. Μέσα σ'όλα έχει καταφέρει να γίνει και fan favourite, όπως θα λέγαμε και στο χωριό μου. Παρακάτω θα καταλάβετε/θυμηθείτε γιατί.

1. Είναι underdogs.

Η ομάδα του Bagatskis δεν έχει άγχος. Ήδη ξέρει ότι έχει εντυπωσιάσει όλη την Ευρώπη. Έχει κοιτάξει στα ίσα ομάδες όπως CSKA, Real και Ολυμπιακό, ασχέτως από τις ήττες της εναντίον τους. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται σε λεπτομέρειες, οι οποίες εποφελούν κατά κόρων τις πιο έμπειρες ομάδας. Είναι η ομάδα που έκανε φύλλο και φτερό την (ως συνήθως πολλά υποσχόμενη) Efes του Ντούντα και σίγουρα προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στο Σέρβο τεχνικό.
 
2. Διαφυλάττει την έδρα της και είναι απρόβλεπτη στα εκτός.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο Nizhny Novgorod (και όχι σκέτο Novgorod), έτσι όπως περιμένουμε να δυσκολευτεί και η CSKA. Γενικώς, όποια ομάδα το επισκέπτεται δεν περνάει και εύκολα. Στο δεύτερο γύρο έχει 4 παιχνίδια εντός, τα οποία θα επιδιώξει να κερδίσει με νύχια και με δόντια. Μπορεί ακόμα και να κάνει διπλό με μια από της Τούρκικες ομάδες. Το παιχνίδι με τη Fenerbahce είναι κοντά (5/3) και οι Τούρκοι θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση κατά πάσα πιθανότητα χωρίς τον Bogdanovic. [Εκείνος ήταν που οδήγησε την ομάδα του στη σημαντική νίκη στο Nizhny Novgorod.]

 3. Διαθέτει 4 "πολυβόλα".

Ο λόγος για τους Rochestie, Parakhouski, Thompkins, Kinsey. Καταλαβαίνει κανείς ότι είναι επανδρωμένη επιθετικά. Το καλό είναι ότι μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια και των τεσσάρων σε κάθε παιχνίδι καθώς όλοι δείχνουν το καλύτερό τους πρόσωπο στο Top 16. Ακόμα όμως και οι μη πεπειραμένοι "παρασύρονται" από τους 4 άνωθεν παίκτες και προσφέρουν (βλ. Antonov vs Fenerbahce).

4. Παίζει pick 'n roll με τρομακτική ευκολία.

Οι φάσεις μεταξύ Parakhouski και Rochestie έχουν γίνει πλέον σήμα κατατεθέν της Nizhny και λαμβάνουν χώρα κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Γιατί όχι άλλωστε; Το παράξενο είναι ενώ όλοι ξέρουν πως τέτοιες φάσεις επιδιώκει η ομάδα του Bagatskis, ελάχιστοι έχουν τα μάτια τους ανοικτά να τις αποτρέψουν. Το δεύτερο θετικό αυτής της επιλογής είναι πως αντίστοιχα, ξέρουν πως να αμυνθούν σε ομάδες που και εκείνες έχουν το pnr ως βούτυρο στο ψωμί τους (CSKA). 

Και τέλος...

5. Μας απάλλαξε από την Unics.

Έτσι στυγνά. Συγγνώμη παιδιά, αλλά είναι η αλήθεια. Όση συμπάθεια τρέφω προς τους παίκτες του Pashutin μεμονωμένα, άλλο τόσο δεν άντεχα να βλέπω αυτό το συνονθύλευμα από κακώς κουρδισμένες μαριονέτες. 

Τέλος, εύκολα μπορώ να φανταστώ τη Nizhny στους 8. Βέβαια, λόγω των ζευγαριών που δημιουργούνται από κει και πέρα, νομίζω αυτή θα είναι η γραμμή τερματισμού της τη φετινή σεζόν. Πότε, αλήθεια, ήταν η τελευταία φορά που το έκανε αυτό μια πρωτάρα στη διοργάνωση; Όσοι διαθέτουν καλή μνήμη ας μας ενημερώσουν σχετικά.


Υ.Γ. Είδηση επί του πιεστηρίου: Η Nizhny μόλις υπέγραψε τον Λετονό Rihards Kuksiks της Avtodor για ενίσχυση στο "3". Μικρό βιογραφικό μπορείτε να δείτε εδώ.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *