Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

 
Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η κλήρωση του Eurobasket 2015, που για πρώτη φορά στην ιστορία του θα φιλοξενηθεί σε 4 διαφορετικές χώρες, αφήνοντάς μας με πολύ υλικό για κουβέντα (στο άμεσο μέλλον, όχι τώρα).

Οι όμιλοι έχουν ως εξής:
Group A: Μοντπελιέ, Γαλλία
Group B: Βερολίνο, Γερμανία
Group C: Ζάγκρεμπ, Κροατία
Group D: Ρίγα, Λετονία

Σας θυμίζει κάτι ο όμιλος της Ελλάδας; Ε ναι, σωστά σας θυμίζει καθώς είναι ίδιος με εκείνον στο Alytus της Λιθουανίας (το οποίο μιας και το έφερε η κουβέντα είναι τόσο ήρεμο μέρος, καταπληκτικό σας λέω!), 4 χρόνια πριν, πλην της Ολλανδίας φυσικά.

Κατά τα άλλα, η κλήρωση ήταν το λιγότερο απογοητευτική. Ξεπέρασε σε στήσιμο και αυτή της Euroleague. Εγώ δεν το καταλαβαίνω, για ποιο λόγο να μπορεί να διαλέγει μία χώρα "σύμμαχο" στον όμιλό της; Eurovision έχουμε ή Eurobasket; Αυτή είναι μια πικρή ιστορία βέβαια που δεν αρμόζει να την αναλύσουμε εδώ. Η ζημιά πάντως έγινε και έτσι η Γαλλία διάλεξε σύμμαχο τη Φινλανδία, η Γερμανία την Τουρκία, η Κροατία τη Σλοβενία και η Λετονία την Λιθουανία (Μη ρωτάτε το γιατί και το πως) Με αυτούς λοιπόν τους διακανονισμούς των αντίστοιχων... υπουργείων εξωτερικών διαμορφώθηκε η παραπάνω κατάταξη.

Με μια ματιά, ο όμιλος Α είναι ο λιγότερο "φασαριώζος", ο όμιλος Β είναι μια πραγματική κόλαση (θα σφαχτούν για μια θέση στην επόμενη φάση), ο δικός μας είναι ο πιο ενδιαφέρων (όχι γιατί είναι δικός μας!) και ο όμιλος Δ είναι μάλλον ξεκάθαρος αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Σε άλλα νέα, η διοργάνωση ξεκίνησε το ίδιο αστεία με τη μονοκονδυλιά που έγινε για να ζωγραφιστεί ο Frencky the Fireball, αλλιώς η μασκότ του Eurobasket 2015.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *