Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Τι κι αν η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο, οι Έλληνες έχουμε στο αίμα μας το να τρωγόμαστε μεταξύ μας για τα πάντα. Φυσικά, το μπάσκετ δεν αποτελεί εξαίρεση. Για την ακρίβεια, όχι ακριβώς το μπάσκετ, αλλά οι παράγοντές του.

Ο αθλητικός δικαστής δικαίωσε χθες, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, την ένσταση του Ολυμπιακού που αφορούσε την παρουσία του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ μετά από απαγόρευση, ένσταση που έγινε στο ημίχρονο του αγώνα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει αποκλεισμό της ομάδας του Παναθηναϊκού από τον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη θέση του.

Εδώ είναι και το σημείο που βγήκαν τα μαχαίρια και από τις δύο μεριές, με τους μεν να λένε "Ο Ολυμπιακός το πήρε στα χαρτιά" (μα τι πρωτοτυπία!) και τους δε να τάσσονται υπέρ της τήρησης των νόμων (στη συγκεκριμένη περίπτωση, τουλάχιστον).

Όποιος είδε εκείνο το παιχνίδι αναγνωρίζει τη νίκη του Παναθηναϊκού και την προσπάθεια που κατέβαλε στο παρκέ. Ούτε καν την καραμέλα για τη διαιτησία (που είναι τόσο must στα ντέρμπι) δεν χρησιμοποίησαν οι κόκκινοι. Άξια νίκη αγωνιστικά, λοιπόν.

"Αφού είναι άξια νίκη αγωνιστικά γιατί τη θέση του Παναθηναϊκού να την πάρει ο Ολυμπιακός;", αυτό είναι το κύριο ερώτημα που με φέρνει στο δεύτερο σκέλος του κειμένου.

Ο Δ. Γιαννακόπουλος έχει τιμωρηθεί (γκούχου-γκούχου) ουκ ολίγες φορές για παρατυπίες ή για ιδιόμορφη συμπεριφορά (σικ). Ο απόηχος των τιμωριών; Έλα ντε; Ποιο το αποτέλεσμα; Η επανάληψή των ίδιων σκηνικών ξανά και ξανά. 

Επομένως, μια πιθανή τιμωρία που θα στόχευε τον ίδιο τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού θα ήταν από αδιάφορη ως ουσιαστικά ανυπόστατη, καθώς δεν δείχνει να συμβαδίζει με νόμους και κανόνες.

Τι θα μπορούσε λοιπόν να γίνει για να ταραχθούν τα νερά; Να τιμωρηθεί η ίδια η ομάδα του Παναθηναϊκού. Χωρίς να φταίει. Πραγματικά όμως, η αδικία αυτή έχει τις ρίζες της μέσα στην ίδια την διοίκηση του ΠΑΟ. Αν κάποιος προκάλεσε αυτή τη φασαρία ήταν σίγουρα ο Γιαννακόπουλος και η λογική του "γράφω τους νόμους στα αχαμνά (νοτ σικ) μου, δε με αγγίζει τίποτα γιατί είμαι ο τάδε".

Οι άγραφοι νόμοι δικαιώνουν τους παίκτες και το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού που έκανε τη δουλειά του σωστά και κέρδισε στο παρκέ. Οι απτοί και γραπτοί, όμως, που επιτέλους ας αρχίσουν να τηρούνται καθολικά σε όλες τις περιπτώσεις, δικαιώνουν την ένσταση από μεριάς Ολυμπιακού.

Το βρίσκω μεγάλη αλητεία να βγαίνει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και να λέει "εμείς κερδίζουμε στο παρκέ". Όχι, αυτό δεν ισχύει. Οι ΠΑΙΚΤΕΣ και οι προπονητές κερδίζουν στο παρκέ, εσύ φρόντισες να τους στερήσεις μια νίκη που με κόπο έκαναν. Το "εμείς" δεν υφίσταται. Αν ήμουν παίκτης του Παναθηναϊκού θα θεωρούσα αυτή τη δήλωση το λιγότερο προσβολή. 

Αγαπητοί φίλοι, αν θεωρείτε ότι το θέμα είναι το κύπελλο αυτό καθ' αυτό, νομίζω πρέπει να αναθεωρήσετε. Λες και το κύπελλο είναι δεδομένο ότι θα το πάρει ντε και καλά ο Ολυμπιακός (ή θα το έπαιρνε ο Παναθηναϊκός- που τις προάλλες έχασε με 17 πόντους από τον ΠΑΟΚ σε μια βραδιά-φιάσκο). Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καμιά άσχετη ομαδούλα, κανείς δεν πέρασε εύκολα μαζί του φέτος στην Α1, ούτε καν οι "αιώνιοι".

Ακόμα, είμαι υπέρ του να κατέβει ο Ολυμπιακός με το εφηβικό που λέει ο λόγος αλλά αυτό θα έχει ως συνέπεια το -2 στη βαθμολογία όπως αναφέρει κατατοπιστικότατα το Sportit εδώ. Και θεωρώντας ότι η ένσταση έγινε πριν το τέλος του αγώνα που κανείς δεν ήξερε το σκορ, δεν υπάρχει λόγος να αποδείξει κάτι ο Ολυμπιακός. Σίγουρα αν γινόταν όμως θα ήταν κίνηση ματ.

Κάτι τελευταίο προς όσους αθλητικογράφους πήραν θέση πάνω στο θέμα: Μπράβο σε όσους το κάναν επώνυμα και ντροπή σε όσους προώθησαν ανακρίβειες και ενίσχυσαν την έχθρα μεταξύ των δύο ομάδων κρυμμένοι πίσω από ψευδώνυμα τύπου "κυρΓκατζέττας" (κλικ εδώ με δικό σας ρίσκο).

Τα συμπεράσματα, δικά σας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *