Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Γεια σας!

Άλλη μία αγωνιστική της Euroleague έφτασε στο τέλος της και ήρθε η ώρα του απολογισμού.

Αρχικά, θα ήθελα να σας θέσω ένα ρητορικό ερώτημα. Στην πρώτη φάση της Euroleague είναι η νίκη που μετράει ή η απόδοση της κάθε ομάδας; Φυσικά όσοι ασχολείστε εκτεταμένα γνωρίζετε πως η απάντηση είναι η νίκη. Γιατί; Στη δεδομένη φάση καμία ομάδα δεν είναι 100% έτοιμη, ακόμα και αν μερικές φαίνονται να έχουν μπει "ζεστά" στη διοργάνωση (π.χ. CSKA). Οι νίκες είναι η κινητήριος δύναμη για την επόμενη φάση όπου εκεί ξεκινά να μετράει σε συντριπτικό ποσοστό η απόδοση κάθε ομάδας. Ας αφήσουμε λοιπόν τις μεγάλες γκρίνιες στην άκρη και ας επισημάνουμε θετικά-αρνητικά-ερωτηματικά για αυτή τη χρονική στιγμή.

Θετικό πρόσημο:

1. CSKA: Πήρε "εκδίκηση" από τη Maccabi για τον χαμένο τελικό του Final 4 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η εντός έδρας νίκη συνοδεύτηκε από ρεσιτάλ του Milos Teodosic σε δημιουργία και του Sonny Weems σε εκτέλεση! Ο τελευταίος μάλιστα έφτασε τους 1000 πόντους στην Euroleague.

2. Bayern: Ξεκίνησε με...παραλίγο νίκη και τελικά την κατάφερε στο σπίτι της με θύμα τον Παναθηναϊκό, έχοντας σε εκπληκτική βραδιά τον Dusko Savanovic (που κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είναι ο MVP της αγωνιστικής), αλλά και τους ψηλούς Bryant και Stimac που περίορισαν τον εξαιρετικά ποιοτικό Batista.
3. Fenerbahce: Την προηγούμενη βδομάδα την συγκατέλεξα στα ερωτηματικά παρά τη νίκη, όμως στη δεύτερη αγωνιστική έδειξε χαρακτήρα και μεγαλύτερη προσήλωση στο παιχνίδι της. Αρκετά σημαντική νίκη ηθικού και "βάση" για μία θέση στο Top 16.
4. Alex Abrines της Barcelona: Η νίκη των Καταλανών στο Μιλάνο σφραγίστηκε με την ονειρική επίδοση του νεαρού shooting guard που μας έκανε κυριολεκτικά να ξεχάσουμε την απουσία του τραυματισμένου Juan Carlos Navarro.
5. Linas Kleiza: Αν μη τι άλλο είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ κυρίως γιατί προβληματίζει με την ασταθή απόδοσή του. Αυτή τη φορά όμως του οφείλουμε τα εύσημα για τη φιλότιμη προσπάθεια να κρατήσει την EA7 στο παιχνίδι, μαζί με τη βοήθεια του Daniel Hackett.
6. Zalgiris: Φαινομενικά δεν είχε δύσκολο αντίπαλο. Ούτε και ήταν άγνωστες οι δύο ομάδες μεταξύ τους. Η βραδιά όμως εξελίχθηκε ιδανικά για τους Λιθουανούς που με πατημένο γκάζι πήραν την πρώτη τους νίκη στη σεζόν και κάτι μου λέει ότι δεν είναι σύμπτωση.
7. Galatasaray: Παρά την παραφιλολογία και το βαρύ κλίμα, κατάφερε μια σημαντική νίκη, όχι απαραίτητα παίζοντας σεμιναριακό μπάσκετ, αλλά ήταν αρκετό για να κάνουν το 1-1.
8. Neptunas: Ιστορική πρώτη νίκη στη διοργάνωση απέναντι σε μία από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες του ομίλου, τον Ερυθρό Αστέρα. Πρόσωπο του αγώνα ο Deividas Gailius που έσπρωξε τη δευτεραθλήτρια Λιθουανίας στο ροζ φύλλο αγώνα σκοράρωντας 19 πόντους και αρπάζοντας 7 ριμπάουντ.
9. Η συντριπτική Limoges που πέτυχε τη νίκη μέσα στην έδρα της έναντι στην Cedevita. Μοιρασμένο το σκορ ανάμεσα στους παίκτες της γαλλικής ομάδας καθώς δεν υπήρξε ένας που να ξεχώρισε. Η πολυφωνία στην επίθεση και η καλή άμυνα τη βοήθησαν στο να επιστρέψει στις νίκες!

Αρνητικό πρόσημο: 

1. Για ακόμα μία φορά, Real: Είναι αρχή της σεζόν. Η εισαγωγική παράγραφός μου τα εξηγεί όλα, όμως δεν μπορώ να συγχωρήσω με τίποτα στη Real το γεγονός ότι δεν πάτησε όσο γκάζι έπρεπε, ιδίως στην αντεπίθεση της Unics. Κατά τα άλλα, Sergio Llull και ξερό ψωμί!
2. Maccabi: Παράτησε το παιχνίδι! Όταν ανέλαβε δράση ο Supersonic Weems για την CSKA και έκτοτε, πέταξε λευκή πετσέτα. Ο Pargo ήταν κακός στην επίθεση και επηρέασε την ομάδα διότι βασίζεται πολύ, μα πολύ, πάνω στις δικές του καλές βραδιές.
3. Η αντίδραση του Othello Hunter στις παρατηρήσεις του Tomic. Κάτι παραπάνω ξέρει ο προπονητής από τον παίκτη και -προς θεού- ο Tomic καμία διάθεση δεν είχε να "πληγώσει" τον εγωισμό του παίκτη του.


Ερωτηματικό: 

1. Ολυμπιακός: Νίκησε με τα χίλια ζόρια και με κάτι σαν μπάσκετ, αλλά μεγάλα ερωτηματικά τον ταλαιπωρούν. Που πάει φέτος; Έχει στόχο; Έχει βλέψεις; Και πάνω απ'όλα, υπάρχει κάποιος που να μπορέσει να εκμεταλλευτεί αυτό το ρόστερ;
2. Παναθηναϊκός: Πάνω κάτω τα ίδια ερωτηματικά πλην του τελευταίου καθώς ο Ivanovic είναι αρκετά ικανός. Είχε ομολογουμένως δύσκολο έργο στη Γερμανία ο πρωταθλητής Ελλάδος, καθώς οι ψηλοί της Bayern καθώς και ο ...δήμιος Savanovic έκλεψαν την παράσταση. Έχει ακόμα να βρει ρυθμό πράγμα που δικαιολογείται σε αυτή τη φάση.
3. EA7: Αν οι αμφιβολίες υπήρχαν την προηγούμενη βδομάδα, πλέον πολλαπλασιάζονται καθώς οι 2 ήττες ήδη σε έναν όμιλο με θηρία δεν αποτελούν θετικό σημάδι για την πορεία στη διοργάνωση.

Εδώ το Top 10 της αγωνιστικής με ελληνικό χρώμα στο #1.

 
Και ο MVP της αγωνιστικής, Andrew Goudelock της Fenerbahce.

 

Υ.Γ. Την επόμενη βδομάδα δυστυχώς δεν θα έχει Euroleague Tales (εκτός απροόπτου), καθώς θα βρίσκομαι στα ξένα, συγκεκριμένα στη Λιθουανία για τον αγώνα Neptunas - Ολυμπιακός.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *