Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Η μεγαλύτερη διασυλλογική οργάνωση στην Ευρώπη επέστρεψε και το ρόδι φέτος έσπασε την Τετάρτη στη Βιτόρια, με το παιχνίδι ανάμεσα σε Laboral Kutxa (Saski Baskonia, Caja Laboral, TAU Ceramica ή δεν ξέρω και γω πως αλλιώς έχει ονομαστεί την τελευταία 5ετία) και Neptunas!

Αυτή η αγωνιστική ήταν μία καλή γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι αυτή τη σεζόν. Είχε ντεμπούτα, ανατροπές και προσέφερε αρκετό υλικό προς συζήτηση για τουλάχιστον μία βδομάδα, μέχρι την επόμενη.

Θετικό πρόσημο:

1. Thomas Heurtel (Laboral Kutxa): Πραγματικός ηγέτης της ομάδας του, την οδήγησε εύκολα στην πρώτη εντός έδρας νίκη. Συνεπής, συγκεντρωμένος και σχεδόν αλάνθαστος έδειξε ότι (και) φέτος θα είναι μέσα στους καλύτερους Ευρωπαίους point guards.
2. Η Maccabi, με την επιστροφή του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στη δράση μετά από πολύ καιρό και τον ασταμάτητο Jeremy Pargo.

3. Boban Marjanovic (Ερυθρός Αστέρας): MVP της αγωνιστικής με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ έναντι στην κακή Galatasaray έδειξε πως ο Ερυθρός Αστέρας διεκδικεί στα ίσα μία θέση στο Τοπ-16. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο κόσμος της ομάδας που έκανε το γήπεδο να ασφυκτιά!
4. Ολυμπιακός-Μίλαν Τόμιτς: Με τον Μπαρτζώκα να αποτελεί πλέον...ιστορία, ο Μίλαν Τόμιτς στο τιμόνι του Ολυμπιακού κατάφερε όχι μόνο να τον οδηγήσει σε μία σημαντική για τον όμιλο νίκη, αλλά κυρίως σε αναπτέρωση του τόσο πεσμένου ηθικού της ομάδας.
5. Η επάνοδος του Nenad Krstic (Anadolu Efes): Μετά από μία καταστροφική χρονιά στην CSKA, ο Krstic επέστρεψε στα γνώριμα λημέρια του, δηλαδή στη θέση 5 και ήταν καθοριστικός στο 3ο δεκάλεπτο έναντι στην Unics. Κράτησε επάξια την ομάδα όταν οι Ρώσοι προσπάθησαν να κάνουν αντεπίθεση-ανατροπή.
6. Το πείσμα της Nizhny: Βρέθηκε στις αρχές να χάνει με τρομακτική διαφορά, αλλά οι Ρώσοι με την επιμονή τους δεν άφησαν την Sassari να περάσει μέσα από την έδρα τους στο ντεμπούτο και των δύο, κάνοντας το παιχνίδι πραγματικό θρίλερ.
7. Η Zalgiris του πρώτου ημιχρόνου: Με σχεδόν άριστη άμυνα και απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, η λιθουανική ομάδα θύμιζε τις παλιές καλές μέρες της. Κατάφερε να σταματήσει τη Ρεάλ από το να κάνει το αγαπημένο της παιχνίδι (κοινώς Run, run, Rudolph, run). Για λίγο όμως.
8. Οι ψηλοί της CSKA: "Καθάρισαν" το παιχνίδι εύκολα από την 3η περίοδο και μετά, όταν οι αντιστάσεις της Alba άρχισαν να υποχωρούν.
9. Τα δείγματα της Bayern: Διάβαζα χθες πολλά σχόλια για αυτή την ομάδα, όμως η αλήθεια είναι ότι η Bayern έτσι ήταν και πέρυσι, νικώντας μάλιστα στο Top 16 την "ατρόμητη" Real! Σκληρή και τρομερά αθλητική, λίγο έλειψε να προκαλέσει μεγάλη σκοτούρα στην Barcelona. Φαβορί για το Top 16 και φέτος.

10. Η νίκη του Παναθηναϊκού: Σίγουρα δεν ήταν όσο έτοιμος μπορεί να είναι ο Παναθηναϊκός και παρουσίασε μεγάλη αστάθεια μέχρι ο Διαμαντίδης να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά η νίκη είναι νίκη και αρκετά σημαντική για την ψυχολογία των παικτών.
11. Η αξιοπρεπέστατη επάνοδος της Limoges στη διοργάνωση.

Αρνητικό πρόσημο:

1. Anadolu Efes: Παρά τη νίκη επί της Unics, δεν έπεισε ότι μπόρεσε να αξιοποιήσει το ρόστερ της σωστά. Ομολογουμένως, αν η Ρωσική ομάδα έκανε λιγότερα λάθη, θα διεκδικούσε επί ίσοις όροις το ροζ φύλλο του αγώνα.
2. Galatasaray: Έδειχνε... χαμένη στη μετάφραση έναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Άργησε τις μεταγραφικές κινήσεις της και φυσικά φάνηκε από το πόσο απροετοίμαστη είναι. Της δίνω ναι μεν άλλοθι γι'αυτό αλλά για ακόμα μία χρονιά δε φαίνεται να πείθει.
3. Barcelona: Στάθηκε πραγματικά τυχερή και νίκησε στις λεπτομέρειες τη Bayern, αλλά αυτό ήταν και το μόνο καλό για τους Καταλανούς χθες. Παρά τις προσπάθειες του Tomic παντού, η υπόλοιπη παρέα δεν ήταν όσο θερμή όσο θα περίμενε κανείς.

Ερωτηματικό:


1. Unics: Ξέρουμε καλά ότι η εμφάνιση της Πέμπτης δεν ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να δώσει η Ρωσική ομάδα που εγκλωβίστηκε στα λάθη της.
2. Sassari, Nizhny, Neptunas, Turow: Όλες στο ίδιο πακέτο. Έχουν διάθεση και όρεξη να παίξουν και να επιβάλουν το παιχνίδι τους, όμως πάντα κάτι θα στραβώνει. Οι αντίπαλοι και των τεσσάρων δεν ευνοούν πολλά όνειρα για το Top 16, βέβαια όσο προχωράει η κανονική σεζόν τόσο θα βρεθούν στα νερά τους. Γενικά, αν αυτές οι ομάδες ήταν στο Eurocup θα είχαν πολύ ευκολότερο έργο.
3. Fenerbahce: Παρά τη νίκη, φάνηκε να δυσκολεύεται αρκετά έναντι στην EA7. Προφανώς οι Ιταλοί δεν είναι πρωτάρηδες, μα θα περίμενε κανείς η Fener να διαχειριστεί από την αρχή το παιχνίδι πιο έξυπνα.

4. Valencia: Η συνολική της παρουσία δεν ήταν κακή, ήταν όμως αποπροσανατολισμένη σποραδικά, γεγονός που επέτρεψε στον Ολυμπιακό να το εκμεταλλευτεί και να πάρει τη νίκη.

Εδώ το Top 10 της αγωνιστικής (αγαπημένη φάση το #2).



...Και ο MVP της αγωνιστικής, Boban Marjanovic! 



Μίνι αναλύσεις παιχνιδιών που έγραψα αυτή την αγωνιστική για το Slam N' Roll:
Categories: ,

2 σχόλια:

  1. Mε εντυπωσίασε το ματς Νίζνι - Σάσσαρι όχι για την ποιότητα τόσο, όσο για το οτι ηταν τρομερά ενδιαφέρον παιχνίδι απο δύο νεοφώτιστες ομάδες που θέλουν να δείξουν πρόσωπο και να δούν τι μπορούν να κάνουν.
    Τη Bayern απο πέρισι τη φοβάμαι, το πήραν σοβαρά εκεί.
    Οι τουρκικές ομάδες φέτος δεν βλέπω να κάνουν και πολλά.
    Οι ελληνικές, δεν ξερω, ειναι νωρίς, νομίζω θα έχουν σκαμπανεβάσματα, αστάθεια.

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Bayern είναι από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες της διοργάνωσης, δε θα με σόκαρε να τη δω στους "16".
      Από τις Τουρκικές λίγες περισσότερες πιθανότητες δίνω σε Φενέρ-Εφές αν δουλέψουν περισσότερο. Για Γαλατά ούτε λόγος...
      Όσο για τις Ελληνικές, ο Ολυμπιακός το μεγάλο σοκ το πέρασε, από κει και πέρα υπάρχει ροή και δεν θα δημιουργούνται σκαμπανεβάσματα. Ο Παναθηναϊκός ακόμα το δουλεύει αυτό, όχι με απόλυτη επιτυχία. Δεν υπάρχει συνέχεια-συνέπεια στο παιχνίδι τους ακόμα.

      Διαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *