Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη και στο blog μετά από μία βδομάδα απουσίας με άλλο ένα Euroleague Tales. Φρεσκαριστήκαμε εις τας Λιθουανίας και ετοιμάσαμε μία ανασκόπηση της αγωνιστικής που πέρασε (δεν ξέρω προς τι ο πληθυντικός, μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε λίγο το διχασμό της προσωπικότητάς μου).

Ας ξεκινήσουμε με τα καλά:

1. Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού έναντι στο "καφενείο" EA7. Ίσως έχω γίνει σκληρή με τον φετινό Παναθηναϊκό πολλές φορές όμως δεν υπήρξε κάτι που δε λειτούργησε έναντι στους Ιταλούς. Μένει μόνο να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια.
2. Ο αποστομωτικός κύριος James Anderson της Zalgiris. Μακράν ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς που πέρασαν από τη διοργάνωση την τελευταία πενταετία τουλάχιστον. Έχει προσαρμοστεί πλήρως στους Ευρωπαϊκούς ρυθμούς και η ενέργειά του συμβάλλει ριζικά στην καλή εικόνα που δείχνουν οι Λιθουανοί φέτος.
3. Η Galatasaray. Σ'αυτό το ιστολόγιο έχουν δεχθεί και οι Τούρκοι αυστηρή κριτική, αλλά τολμώ να τους βγάλω το καπέλο για το ρεσιτάλ που έδωσαν έναντι στην Neptunas. Αυτή και αν ήταν νίκη ψυχολογίας! Για να λέμε την αλήθεια βέβαια, ομάδα που δουλεύει το pick 'n roll έναντι σε μία ομάδα που το μόνο που έχει να επιδείξει επιθετικά είναι το να βαράει "τούβλα" από τα 6.75μ. δεν θα δυσκολευτεί και πολύ.
4. Η άμυνα του Ολυμπιακού. Επιτέλους, εφαρμόστηκε ξανά το καλύτερο όπλο που έχει στη διάθεσή του ο Ολυμπιακός μέσα σε μία μάστιγα τραυματισμών. Η άμυνά του τσάκισε τον Ερυθρό Αστέρα. Σημαντική η συνεισφορά του Κατσίβελη στην εξουδετέρωση του Marcus Williams!
5. Η κυριαρχία της CSKA έναντι στην Unicaja αμυντικά. Μπορεί το παθητικό των 85 πόντων να μην πείθει πολύ σε συνδιασμό με τη λέξη άμυνα, όμως η CSKA το έκανε όταν χρειάστηκε, με μεγάλη συμβολή από τον Kyle Hines.
6. Η πρώτη νίκη της Alba έναντι στην Limoges. Αξίζει να δείτε τα highlights εδώ. Πραγματική παράσταση με πρωταγωνιστές τους Γερμανούς που πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη τους στη διοργάνωση για αυτόν τον αιώνα και ξαναμπήκαν στο δρόμο για μία θέση στο Top 16.
7. Μιλώντας για πρώτες νίκες, αξίζει να σημειωθεί και η πρώτη επιβλητική νίκη της PGE Turow έναντι στη Bayern, την οποία τόσο έχω εκθειάσει και δεν με έχει δικαιώσει ακόμα.


...Ώρα για κράξιμο εποικοδομητική κριτική:

1. Unics: Εκεί που όλα δούλευαν ικανοποιητικά ακόμα και στις ήττες, πλέον έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι αν ό,τι είχε να δείξει η Unics το έδειξε. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τη θεωρώ ομάδα έδρας αλλά σίγουρα στα εντός παιχνίδια δείχνει μεγαλύτερη συγκέντρωση. Η άμυνα της Zalgiris την εγκλώβισε σε μέτριες-κακές επιθέσεις. 
2. Efes χωρίς Nenad Krstic προκοπή δεν κάνει. Ωφελήθηκε πολύ από την αστοχία της Nizhny η ομάδα του Ivkovic και λίγο έλειψε να έχουμε...εγκεφαλικά όταν οι Ρώσοι κάναν ένα μικρό σερί στην τρίτη περίοδο. Υπάρχουν πολλές "τρύπες" στην άμυνα που χρειάζεται να δουλέψει η Efes αν δεν θέλει να αγκομαχά για κάθε νίκη.
3. EA7: Υποτάχθηκε στον Παναθηναϊκό από την αρχή του παιχνιδιού χωρίς καμία αντίσταση. Για τα εκατομμύρια που έχουν επενδυθεί φέτος, απογοητεύει.
4. Maccabi: Μπορεί η τρομακτική ευστοχία της Cedevita να ήταν το λιθαράκι που οδήγησε τη Maccabi στην ήττα, όμως η ελλιπής άμυνα πάνω στα guards των Κροατών είναι η πιο βαθιά και ουσιαστική αιτία. Οι Ισραηλινοί έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στη Μάλαγα τη βδομάδα που μας έρχεται και να ανακάμψουν, καθώς θεωρητικά είναι πιο αξιόπιστοι.
5. Καταιγισμός τριπόντων από Neptunas και Sassari. Ειλικρινά αν δεν πόνεσαν τα μάτια σας βλέποντας κάθε επίθεση να έχει και μία εκτέλεση τριπόντου, είστε ήρωες. Να έμπαιναν κι'όλας!


Μετεξεταστέοι: 

1. Fenerbahce ΚΑΙ Barcelona. Το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν το παιχνίδι της εβδομάδας και δίκαια, καθώς ήταν πραγματικό θρίλερ. Ακόμα δεν έχω πειστεί με το 4-0 της Barcelona (2 τουλάχιστον ήταν νίκες καλής τύχης) αλλά ούτε και με την Fener των "δεινοσαύρων". Ένα καλό τεστ και για τις δύο έρχεται την επόμενη αγωνιστική με Bayern και Παναθηναϊκό.

MVP της αγωνιστικής αναδείχθηκε επιτέλους ο James Anderson. Απολαύστε!

4 σχόλια:

  1. Η κριτική σου στις ομάδες σε γενικές γραμμές ειναι εύστοχη.
    Ωστόσο δε μπορώ να μην υπενθυμίσω οτι είμαστε νωρίς ακόμα και μετά απο άλλους 5 αγώνες θα εχουν φανεί και άλλα πράγματα για τις ομάδες της φετινής Ευρωλίγκας όπως πχ αν η Μπαρτσελόνα θα ανεβάσει στροφές ή θα εχει ατυχίες τραυματισμών, αν η ΤΣΣΚΑ θα νικάει ακόμα κι αν δεν παίζει τόσο καλά, κι αν η Μπάγερν και οι ελληνικές και οι λιθουανικές ομάδες θα έχουν συνέχεια με ελπίδες στην επόμενη φάση.
    Η κούραση απο τα ταξίδια είναι επικίνδυνη.
    Το σίγουρο ειναι οτι βλέπουμε πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια ως τώρα με εκπλήξεις τύπου Τσεντεβίτα και παιχτών οπως ο Αντερσον(ZAL) και ο Σλώτερ (ΠΑΟ), Marjanovic(CZV) και άλλων.
    Κάποια ομάδα δυνατή θα "σκάσει" και κάποιο άουτσάϊντερ θα ανέβει, κι ελπίζω κάποια νέα παιδιά να αναδειχτούν και να λιγοστέψουν τα αμερικανάκια που όλοι πια αγοράζουν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τώρα μιλάμε και τώρα αυτά που γράφω ισχύουν φαντάζομαι. Περιμένω ακόμα τη Barcelona να ανεβάσει στροφές..
    Ομάδα δυνατή πραγματικά εκτός της CSKA δε βλέπω, αλλά νομίζω ο όμιλος μέχρι τώρα της έχει κάτσει εύκολος, οπότε δεν εγγυόμαι ότι θα συνεχίσει έτσι. Το σίγουρο είναι ότι ο Teodosic έχει πάρει φωτιά + μαζί με Weems κάνουν παπάδες.
    Η έκπληξη με την Cedevita νομίζω είναι περιστασιακή, δεν έχει κατ'εμέ αυτά που θέλει για να επιβιώσεις παρακάτω στην Euroleague. Ο Anderson είναι η αδυναμία μου και από την αρχή της σεζόν έχει δείξει καλά δείγματα αλλά θα ήταν άδικο να μην πούμε ότι ολόκληρη η Zalgiris έχει κάνει τεράστια πρόοδο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. CSKA και Real Madrid δείχνουν αυτη τη στιγμή σαν οι πιο δυνατές ομάδες.
    Μπαρτσελόνα και Μακκάμπι μισό κλικ πιο κάτω, απο κει και πέρα η κούρσα θα εχει πιστεύω κι άλλες εκπλήξεις.
    Θα ειναι ενδιαφέρουσα χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφωνώ για Ρεάλ, δεν είναι δυνατή ακόμα. Ούτε η Maccabi. Μάλλον ειδικά η Maccabi με τίποτα δεν είναι δυνατή. Περισσότερο δυνατός είναι ο Ολυμπιακός π.χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *