Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η πρώτη βδομάδα του Παγκοσμίου αποτελεί πλέον ιστορία! Οι 24 ομάδες προσέφεραν θέαμα και συγκίνηση, αλλά και πολλούς λόγους για να κολλήσουμε στις οθόνες μας μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Χωρίς πολλές εκπλήξεις διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια των "16", οπού θα αγωνιστούν αύριο και μεθαύριο σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη αντίστοιχα.

Στα δικά μας, η Εθνική του Φώτη Κατσικάρη όχι μόνο αποστόμωσε με την επίδοση της τερματίζοντας πρώτη και αήττητη στον όμιλο, αλλά έδειξε πως μπορεί να αντιδράσει ψύχραιμα (σχεδόν...) ακόμα και υπό πίεση (βλ. 3ο + 4ο δεκάλεπτο εναντίον της Αργεντινής). Σαφώς και είναι πολύ ευχάριστο το κλίμα και οι ίδιοι οι παίκτες δείχνουν να το απολαμβάνουν, όμως θα ήταν απερίσκεπτο να σκεφτόμαστε από τώρα τα μετάλλια. 

Η Σερβία που θα αντιμετωπίσουμε στους 16 δε θυμίζει με τίποτα τη μαχητική ομάδα των προηγούμενων χρόνων, αν μη τι άλλο βέβαια είναι μία ομάδα που τώρα αποτελείται από πολλούς νεαρούς και αξιόλογους παίκτες που δεν το έχουν σε τίποτα να τρέξουν και να κυνηγήσουν φάσεις. Η Ελλάδα είναι κράμα από ταλαντούχους νέους και έμπειρους βετεράνους και σε αυτό πρέπει να βασιστεί την Κυριακή. Η άμυνα θα καθορίσει και πάλι την έκβαση της μάχης, καθώς το μεγάλο θέμα είναι να κρατήσουν την Σερβία κάτω από τους 77 πόντους που σκοράρουν ανά μέσο όρο, με σχετικά καλά ποσοστά. Για να μη γίνομαι Ιάκωβος Φιλιππούσης, δείτε παρακάτω τα συνολικά στατιστικά της στον όμιλο Α, όπου τερμάτισε 4η.

click για μεγένθυνση!
Μιλάμε για μία αρκετά καλή ομάδα στα χαρτιά, αν και μπάσκετ δεν παίζουν οι αριθμοί. Στο παρκέ θα κριθούν όλα, αλλά επιτρέψτε μου να πω πως με τέτοια άμυνα η Ελληνική ομάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα. 

Η μεγάλη υπεροχή μας είναι σαφέστατα στα rebounds, με τον Μπουρούση να τα μαζεύει κυριολεκτικά όλα! Τα τραβάει σα μαγνήτης αυτό το παιδί! Ο μόνος πονοκέφαλος σ' αυτόν τον τομέα είναι ο Bjelica, που αναμφίβολα αποτελεί δυνατό χαρτί για τον Djordevic.

Εξαιρετικά αποδοτικός και ο Raduljica, με διόλου ευκαταφρόνητη παρούσια στα 5 παιχνίδια της Σερβίας. Ο Γιάννης Μπουρούσης πάντως είναι εξίσου έμπειρος και έξυπνος ώστε να μπορέσει να τον εκτοπίσει, ή τουλάχιστον να τον χρεώσει από νωρίς με φάουλ. Μετά τον Raduljica η επόμενη λύση της Σερβίας στο 5 είναι ο Krstic βεβαίως βεβαίως, αν και πραγματικά δεν θέλω να τον δω πάνω στον Μπουρούση! (τραυματικές εμπειρίες...)

Ο Milos αρχίζει να ανεβάζει στροφές όσο προχωράει ο καιρός και στην καλή του μέρα μπορεί να σε τσακίσει, γι' αυτό χρειάζεται σοβαρή και σταθερή άμυνα πάνω του. You miss him and off he goes with a 3 points shoot!

Εκεί βρίσκεται και ο Bogdan Bogdanovic (mind the gd!) που διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του. Εξαιρετικός αμυντικός που δείχνει να έχει καλά ποσοστά και στις επιθετικές επιλογές του μέχρι τώρα. Σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητος στο παρκέ και δεν πρόκειται να αφήσει τον Νίκο Ζήση σε ησυχία. Περισσότερα για τον Bogdan εδώ.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ως σύνολο η Σερβία μπορεί να μην είναι πλέον γίγαντας, όμως επιμέρους κρύβει ταλέντο και όρεξη, όπως και ποιοτικότητα.

Κατά τα άλλα, ψυχραιμία και όλα μπορούν να γίνουν! Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Ελλάδα να υποτιμήσει τον αντίπαλο. Απλά πρέπει να κάνει ότι έκανε στον όμιλο. Σκυλίσιες άμυνες και να χτυπάει στο ζωγραφιστό. Easy does it.



Υ.Γ. Όπως τιτίβισα, παίζουν τα 2 φημισμένα μούσια την Κυριακή (Καϊμακόγλου-Raduljica). Stay tuned for beard ward!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *