Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η πρώτη μέρα των "16" ολοκληρώθηκε και στους 8 προκρίθηκαν οι ΗΠΑ, Γαλλία, Σλοβενία και Ισπανία, αφήνοντας έξω αντίστοιχα Μεξικό, Κροατία, Δομινικανή Δημοκρατία και Σενεγάλη.

Επομένως, μέχρι τώρα διαμορφώνονται 2 ζευγάρια, οι νικητές των οποίων συνεχίζουν στα ημιτελικά.

1. Σλοβενία - ΗΠΑ

Η "άτυχη" της διοργάνωσης είναι η Σλοβενία, καθώς μετά τη λαμογιά των Αυστραλών αναγκαστικά πέφτουν πάνω στην Team USA. Τι κι αν ο Goran Dragic ξεσπάθωσε εναντίων των Αυστραλών, το αποτέλεσμα και το ζευγάρι δεν αλλάζει. Οι ΗΠΑ από την άλλη μεριά, αφού χθες επικράτησαν σχετικά εύκολα (αλλά όχι και τόσο εντυπωσιακά) έναντι του Μεξικού, προετοιμάζονται για έναν αντίπαλο που σίγουρα έχει περισσότερες αντοχές και καλύτερα κατανεμημένο ταλέντο από τους Κεντροαμερικανούς.

Για τα πρακτικά, οι δύο ομάδες έχουν ξανασυναντηθεί στο πρόσφατο παρελθόν το 2010, όπου οι ΗΠΑ κέρδισαν (σοκαριστικό, ε;) 99-77.

Για περισσότερα στατιστικά και λοιπά μεταξύ των δύο ομάδων, πατήστε εδώ

2. Γαλλία - Ισπανία


Γνώριμοι από τα παλιά, συναντήθηκαν στον τελικό του Ευρωμπάσκετ πέρσι με τη Γαλλία να κατακτά την πρώτη θέση. Φέτος, η Γαλλία χωρίς τον Tony Parker δε θυμίζει σε πολλά την περσινή ομάδα, αν μη τι άλλο όμως έχει δείξει χαρακτήρα και πείσμα. Βέβαια, η ιστορία φαίνεται να χρωστά κάτι στην Ισπανία, που αδιαμφισβήτητα είναι μεγάλο φαβορί γι' αυτό το ζευγάρι. Με τον καιρό έχω μάθει πάντως να μην πιστεύω σε φαβορί, οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Εξάλλου όταν η ομάδα σου έχει τον εκρηκτικό Pau Gasol (που αν και άτυχος χθες βράδυ θα μπορέσει να αγωνιστεί) και μία φουρνιά παιχτών που διαθέτουν και εμπειρία και αξιοζήλευτη ευστοχία, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να φοβάσαι για την απόδοσή της. 

Αναλυτική σύγκριση των δύο ομάδων με αριθμούς εδώ.

Το σημερινό πρόγραμμα

Νέα Ζηλανδία - Λιθουανία (5 μ.μ.)
Σερβία - Ελλάδα (7 μ.μ.)
Τουρκία - Αυστραλία (9 μ.μ.)
Βραζιλία - Αργεντινή (11 μ.μ.)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *