Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Όσο ο King James απολαμβάνει τις ομορφιές της Ελλάδας και άλλοι "διεθνείς" κοπροσκυλιάζουν κάτω από τον καυτό ήλιο, άλλοι ετοιμάζονται για την παγκόσμια γιορτή του μπάσκετ (πόσο κλισέ που ακούγεται!). Ελάτε, λοιπόν, να εξερευνήσουμε μαζί 4 από τους πολλά υποσχόμενους παίκτες του φετινού Μουντομπάσκετ.

Η σειρά είναι ενδεικτική!

1. Γιάννης Αντετοκούνμπο


Πείτε την αλήθεια, περιμένατε να τον αφήσω απ'έξω από μία τέτοια ανάρτηση; Η συμπάθεια που του έχω λόγω του παρελθόντος του είναι φανερή και απόλυτα δικαιολογημένη. Το νέο αστέρι των Bucks είναι αν μη τι άλλο ένας από τους πιο ενδιαφέροντες αθλητές του Β' ομίλου. Με τρομακτικά αθλητικά προσόντα και ταλέντο που κάθε μέρα εξελίσσεται, ήδη από τα φιλικά έχει δείξει τις προθέσεις του να προσφέρει πλούσιο θέαμα, ενώ ταυτόχρονα έχει και την συγκινητική υποστήριξη των Bucks στο δρόμο για την Ισπανία. Δεν θα πω περισσότερα, διαβάστε την σχετική ανάρτηση που έκανα στις αρχές του μήνα για τον Γιάννη για εκτενέστερη ανάλυση των ικανοτήτων του, με αναφορές και στα pros και στα cons του.



2. Donatas Motiejunas

Ο 23χρονος PF των Ρόκετς δεν είναι πρωτάρης στις Εθνικές. Το 2008 στον Πύργο, η Λιθουανία μπορεί να ηττήθηκε στον τελικό από την Ελλάδα, όμως ο Motiejunas αναδείχθηκε MVP του U18. Τώρα, αρκετά χρόνια μετά, ο νεαρός έχει βελτιωθεί αρκετά από τότε. Είναι εξαιρετικός επιθετικός και λατρεύει το low post, ενώ έχει τρομερή δεινότητα στα mismatch. Είναι από τους παίκτες που απλά ξέρουν ότι είναι καλοί και πολλές φορές έχει κατηγορηθεί γι'αυτό, αυτό δεν παύει όμως να του δίνει τρομερή αυτοπεποίθηση. Για την διάπλασή του μπορεί να κάνει πολλές "δουλειές" στο παρκέ, όμως σίγουρα το μεγάλο του μειονέκτημα είναι η άμυνα, για την οποία δεν φημίζεται ιδιαίτερα. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο ταλαντούχα νέα παιδιά σε αυτή τη διοργάνωση και περιμένουμε εναγωνίως να τον δούμε σε δράση με τον επίσης NBA-er, Jonas Valanciunas. 



3. Dario Saric

Ίσως το πιο ελπιδοφόρο ταλέντο που παίζει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη (και συγκεκριμένα στην Εφές), ο 20χρονος Κροάτης Ντάριο Σάριτς σαρώνει στο πέρασμά του. Διαθέτει αρκετή μαεστρία για τις θέσεις 3-4 και έχοντας περάσει και από τη θέση του PG παλαιότερα, έχει διαμορφώσει υψηλή αντίληψη για το παιχνίδι και μπορεί να πάρει αποφάσεις. Εξαιρετικός στα ριμπάουντ, τα οποία μπορεί να μετατρέψει σε ευκαιρίες για σκορ. Παρά το γεγονός ότι η ταχύτητα και η αθλητικότητα δεν μην είναι τα ατού του, ο Σάριτς μπορεί να καλύψει τα μειονεκτήματά του χάρη στο μπασκετικό του IQ και να γίνει ο άνθρωπος της στιγμής. Σε αναλογία με το κορμί του, σουτάρει ικανοποιητικά, πάντα όμως υπάρχει χώρος και χρόνος για βελτιώση. Παρά τα ελαττώματα αυτά, που για κάποιους ίσως μοιάζουν σημαντικά, είναι υπερταλαντούχος και "λυσάει" για το άθλημα. Στην Ευρώπη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, τα ντεφό δεν μετράνε και τόσο, μιας και δεν υπάρχουν οι απαιτήσεις για ταχύτητα και αθλητικότητα του NBA. Κατά τα άλλα, φέτος επιλέχθηκε από τους Ορλάντο Μάτζικ στο NBA draft και ήταν #12 επιλογή συνολικά. 



4. Bogdan Bogdanovic

Ανήκει στη νέα φουρνιά Σέρβων παικτών και αποτελεί το νέο αστέρι της Εθνικής τους μέσα σε τόσο σπουδαίους παίκτες. Ο 22χρονος SG της Fenerbahce είναι εξαιρετικό αμυντικό εργαλείο για την ηλικία και τη θέση του που συνήθως απαιτεί περισσότερο επιθετικά προσόντα. Είναι δεινός rebounder και διαθέτει την ικανότητα του εξαίρετου passing game. Με λίγα λόγια, ποιοτικότατος στις αμυντικές δουλειές. Παραδόξως, το σουτ του ακόμα δεν είναι τελείως αξιόπιστο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει δουλειά να κάνει για να το βελτιώσει. Επίσης, πολλές φορές αν ο αντίπαλος είναι πιο γρήγορος στα πόδια, δεν είναι ικανός να τον ακολουθήσει. All in all βέβαια, πρόκειται για ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η Σερβία τα τελευταία χρόνια από shooting guards. Τέλος, στο φετινό draft επιλέχθηκε από τους Phoenix Suns. 



Υ.Γ. Σχολιάστε μου το ταλέντο που βλέπετε εσείς να αναδεικνύεται σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, είτε παλιό είτε νέο! 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *