Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!

Ο Αύγουστος προβλέπεται απίστευτα απολαυστικός, καθώς στα τέλη του ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ισπανία! Με αφορμή, λοιπόν, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την προετοιμασία της Εθνικής που συνεχίζεται στο ΟΑΚΑ, ας μιλήσουμε για ένα από τα αστέρια της προεπιλογής, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τι άλλο να πει κανείς για τον Γιάννη, βέβαια;


Με τους αδελφούς Αντετοκούνμπο τυχαίνει να μας συνδέει μία ομάδα και πάρα πολλοί κοινοί γνωστοί, αν και ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω σε προσωπικό επίπεδο. Η ομάδα φυσικά είναι ο Φιλαθλητικός Ζωγράφου, όπου αναδείχθηκε και ο Γιάννης, αλλά και ο Θανάσης, πριν το όνειρο του NBA τους χτυπήσει την πόρτα. Αν και πρώην κάτοικοι Σεπολίων, έτυχε να αγωνιστούν στην ομάδα της γειτονιάς μου! Είναι μετά να μην νιώθω περήφανη για όσα έχουν καταφέρει;
 

I digress, γι'αυτό ας μείνουμε στο Γιάννη και στις αθλητικές του ικανότητες. Μόλις 19 χρονών και έχει καταφέρει να κάνει ολόκληρο το Milwaukee να υποκλίνεται στον Mr. Greek Freak Nation! Νούμερο 15 στο draft των Bucks, δηλαδή ψηλότερα από οποιονδήποτε άλλο Έλληνα παίκτη!
 

Ο προπονητής των Bucks, Jason Kidd, είναι φανερά ξετρελαμένος με τον νεαρό αθλητή και τον θεωρεί ένα πολυεργαλείο με το οποίο μπορεί να πειραματιστεί. Εξάλλου, πρόσφατα δήλωσε ότι δεν αποκλείεται τη σεζόν 2013-14 να τον δούμε να αγωνίζεται στη θέση του point guard, ενώ η συνήθης θέση του είναι small forward. Η μαγεία του NBA είναι πως δεν υπάρχει όριο και προκαθορισμένες θέσεις.
 

Και γιατί να μην αγωνιστεί ως PG παρακαλώ; Με άνοιγμα χεριών 2.21 μ. θα ήταν υπερβολή να τον χαρακτηρίσω διάδοχο του Rajon Rondo; (επίσης PG, αν και πολύ κοντύτερος του). Έχει την ικανότητα να είναι δημιουργός, όπως το έχει δείξει τόσο στον Φιλαθλητικό, όσο και στις προπονήσεις των Bucks κατά τα λεγόμενα του Kidd.
 

Μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να εκτελεί σαν δημιουργός, ελίσσεται και μπορεί να παίξει από 1 μέχρι και 4. Για τα δεδομένα του, δεν νομίζω ότι έχει ακόμα υπόσταση center και δεν ξέρω αν θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πεντάρι. Όπως και να έχουν τα πράγματα, είναι πολυεργαλείο. Διαθέτει τρομερή πλαστικότητα και αθλητικότητα, ό,τι ακριβώς χρειάζεται για την ηλικία του.
 

Φυσικά και έχει όλο το χρόνο μπροστά του να βελτιωθεί σε δύο βασικούς τομείς, την περιφέρεια και την άμυνα. Αν τελειοποιήσει και το σουτ από μέση απόσταση θα γίνει το όνειρο κάθε προπονητή. Ήδη, και με ατομικές προπονήσεις, καταφέρνει μέρα με τη μέρα να γίνεται καλύτερος.
 

Στο NBA Summer League του Las Vegas συνέτριψε για ακόμα μια φορά πολλούς, μα πολλούς αντιπάλους, με όπλα την τρομερή ευελιξία του και τον άρτιο χειρισμό της μπάλας στις (ομολογουμένως) τεράστιες παλάμες του.
 

Διαθέτει όλα τα φόντα για να διαπρέψει στο NBA και σε ολόκληρο τον κόσμο. Άραγε, θα τον ρίξει στην μάχη των PG τελικά ο Kidd ή απλά θέλει να του εμφυσήσει οργανωτικά skills; Στην πορεία θα δείξει. Θα έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε πώς ο Φώτης Κατσικάρης θα τον αξιοποιήσει στην Εθνική, αν περάσει στην τελική 12αδα για την Ισπανία (που είμαι σίγουρη ότι θα το κάνει).
Σε αγώνα του Φιλαθλητικού - από το προσωπικό προφίλ του στο facebook
Εκτός από εξαιρετικό ταλέντο, ο Γιάννης είναι και μοναδικός άνθρωπος. Ταπεινός και εργατικός, ακολουθεί τις συμβουλές του Kidd κατά γράμμα. Σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και ποιο άγριος και σε μία διοργάνωση τόσο καταπιεστική όσο το NBA, εύχομαι ο Γιάννης να παραμείνει αυτό το προσγειωμένο και ταλαντούχο παιδί που μόλις πριν ένα χρόνο έβλεπα να κάνει τα μαγικά του από τις κερκίδες του Κλειστού του Ζωγράφου. Η εκτόξευση του Γιάννη θα είναι η καλύτερη απάντηση προς κάθε ανεκδιήγητο νεοναζί...
 

Υ.Γ. Πλάκα-πλάκα, ο Φιλαθλητικός ανέδειξε τον Γιάννη και τον Θανάση, αλλά και τον Μιχάλη Καμπερίδη (που τυχαίνει να είναι κολλητός του Γιάννη)!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *