Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ο άνθρωπος της ημέρας είναι σίγουρα ο Κώστας Παπανικολάου. Γύρω στη μία το ξημέρωμα (όπου ως συνήθως βρικολάκιαζα στο twitter), σκάει βόμβα με την υπογραφή ενός χρυσού συμβολαίου με τους Ρόκετς για 1+1 χρόνια!

Αρχικά δεν πείστηκα, καθώς ο ίδιος, πριν 2 βδομάδες περίπου, είχε αρνηθεί ακόμη μία πρόταση τον Ρόκετς, όμως τελικά φάνηκε πως αυτή τη φορά δεν ήταν απλά φήμη αλλά πραγματικότητα! Το συμβόλαιό του ανέρχεται στα 9.4 εκατομύρια δολάρια, κάνοντας τον Κώστα τον 5ο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη των Ρόκετς!


Πιστεύω ειλικρινά πως δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μη θεωρεί ότι ο Παπανικολάου αξίζει αυτή την ευκαιρία. Επιπλέον, οι Ρόκετς δείχνουν να επενδύουν πάνω του, τόσο με την επιμονή τους, όσο και με το πανάκριβο συμβόλαιο που του προσέφεραν, επάξια τολμώ να πω.


Ο 24χρονος φόργουαρντ δείχνει να έχει όλα τα φόντα για μία λαμπρή καριέρα και στο ΝΒΑ, αφού στην Ευρώπη έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές την αξία του και το ποιοτικό του παιχνίδι.


Εξαιρετικό αμυντικό εργαλείο και αρκετά καλός σουτέρ, είναι ακριβώς αυτό που κάθε ομάδα χρειάζεται. Αν και ο μέσος όρος πόντων ανά παιχνίδι δεν είναι εντυπωσιακός (6.9 overall), η δουλειά του είναι τρόπον τινά all over the court. Είναι αμυντικός, σουτάρει, κλέβει, τρέχει. Ο καλός χαμός!


Η πορεία του μέσα σε μία τριετία είναι φαντασμαγορική. Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης εις διπλούν με τον Ολυμπιακό, επιλέχθηκε στο draft του 2012, έκλεισε ένα πολύ καλό συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και τώρα του ανοίγεται η μεγάλη πόρτα του ΝΒΑ, όπου όλα δείχνουν πως θα αποβεί καθοριστική για την εξέλιξή του.
 

Από την εθνική νέων μέχρι σήμερα τον καμαρώνω και θαυμάζω τα κατορθώματά του. Δεν νομίζω να χάρηκα περισσότερο για κάποια άλλη επαγγελματική του απόφαση από αυτή. Είναι από τους λίγους νέους παίκτες που συνεχώς εξελίσσονται και ταυτόχρονα διατηρούν χαμηλούς τους τόνους, χωρίς να προκαλούν ή να κάνουν βεντετιλίκια... (για ποιον χτυπάει η καμπάνα;).

Πραγματικά, ελπίζω η τύχη του στους Ρόκετς να είναι καλύτερη από εκείνη του Βασίλη Σπανούλη. Θα είναι φάουλ από τη μεριά τους να μην εκμεταλλευτούν τον Κώστα όπως του αξίζει. Ο κόουτς McHale πρέπει να καταλάβει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ταλαντούχο παιδί. Πάντως, από την επιμονή τους να τον αποκτήσουν, μου φαίνεται πως θα πάρει και τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής.
 

Και γιατί όχι; Όσοι παρακολουθείτε την πορεία του ξέρετε ότι είναι αξιόπιστος και δημιουργικός με απίστευτη δεξιοτεχνία.
 

Να του ευχηθούμε όλοι καλή τύχη στους Ρόκετς και να τα σαρώσει όλα! Του αξίζει. Θα έχει και καλή παρέα!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *