Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο τίτλος μπορεί να φαίνεται υπερβολικός, αλλά έτσι νιώθω γι' αυτή την αγωνιστική. Ένα δευτερόλεπτο να ανοιγόκλεινες τα μάτια σου και θα έχανες πράγματα και θαύματα.
Άραγε, ποιος μπόρεσε να μείνει ψύχραιμος βλέποντας παιχνίδια όπως Maccabi - Barcelona και Fenerbahce - Ολυμπιακός; 


~ Η CSKA του Δημήτρη Ιτούδη άλωσε και την Πόλη, με θύμα αυτή τη φορά την Efes. Η οικοδέσποινα έχει γίνει ομάδα που παίζει αρκετά καλή άμυνα, όμως η CSKA έχει βρει τρόπο να σαρώνει κάθε αντίπαλο. Δεν πρόκειται να κάνω προβλέψεις για Final 4 και κύπελλα, καθώς η ιστορία έχει δείξει ότι πρέπει να περιμένουμε το απίθανο, αλλά η CSKA είναι η πιο υγιής ομάδα της διοργάνωσης. Η Efes από την άλλη νομίζω αδικεί τον εαυτό της. Λέγαμε ότι η προσθήκη του Heurtel θα την απογειώσει αλλά μέχρι στιγμής δε γίνονται φοβερά πράγματα.

~ Πως κατάφερε να "αυτοκτονήσει" η Barcelona στο Τελ Αβίβ; Και τι δεν έκανε ο Tomic για να βοηθήσει, ήταν ο σταρ του παιχνιδιού έναντι σε αξιόλογους ψηλούς. Οι περιφερειακοί της από την άλλη ήταν σε μέτρια βραδιά. Ενώ γενικά υπήρχε ισορροπία στο παιχνίδι μεταξύ και των δύο, οι Maccabi βρήκε αμυντικά κενά και τα εκμεταλλεύτηκε στο τέλος. Ξανά θετικός ο Σοφοκλής που δείχνει να ανεβαίνει όλο και περισσότερο, ακόμα κι αν αυτή τη φορά είχε δύσκολο έργο.

~ Πωπω ένας Παναθηναϊκός! Αυτό έχω να πω μόνο. Πήγαμε με καλή παρέα να δούμε τον αγώνα με τη Zalgiris και μείναμε σε πολλές φάσεις με το στόμα ανοιχτό. Οι Λιθουανοί αν και αρχικά θέλησαν να παλέψουν και εκτέλεσαν κάποια εύστοχα σουτ, από το 3ο δεκάλεπτο και μετά παράτησαν το παιχνίδι. Δεν ξέρω τι φταίει και στο Top 16 οι εμφανίσεις τους είναι μέτριες, ξέρω όμως ότι ο Anderson που τόσο εκτιμώ πρέπει να σταματήσει επιτέλους τα σκοτωμένα σουτ. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη προσέφερε... άρτο και θέαμα έστω και στις λίγες χιλιάδες κόσμου που βρεθήκαμε στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή, με εξαιρετικούς τους Παππά και Γιάνκοβιτς.

~ Αντίστοιχα έχω να πω: Τεράστιος Ολυμπιακός! Τι τραυματισμοί έχουν τύχει δε λέγεται. Είδατε να μασάει; Καθόλου. Αντιμετώπισε με επιτυχία την ομάδα του Ζέλικο και τον άφησε... κατακόκκινο. Δε χρειάζεται να μιλήσω για την απεραντοσύνη του Σπανούλη, ούτε για τον μπόμπερ Lojeski που έκαναν το ρεσιτάλ του Goudelock να φαίνεται μικρό. Δεν θέλω να ανάψω φωτιές αλλά ο Ζέλικο φάνηκε να έδωσε παραπάνω σημασία στον Σπανούλη απ' όση χρειαζόταν και "ξέχασε" τον Lojeski. Το πλήρωσε.

~ Αν όλη η Ευρώπη είχε αγωνία για ένα παιχνίδι την αγωνιστική που μας πέρασε, αυτό ήταν σίγουρα το Ερυθρός Αστέρας-Galatasaray. Ευτυχώς δεν υπήρξαν παρατράγουδα εκτός αγωνιστικού χώρου. Το φοβερό ήταν ότι η Galatasaray "απέδρασε" από το Βελιγράδι με τη νίκη. Ο αντίκτυπος του Carter είναι εμφανής, καθώς οι Τούρκοι "έπασχαν" σ' αυτή τη θέση όταν ο Arroyo δεν μπορούσε να αποδώσει.

~ Το πιο περίεργο και συνάμα ενδιαφέρον παιχνίδι ήταν για μένα αυτό στη Βιτόρια, με επισκέπτρια τη Nizhny. Το 0-3 των Ρώσων τους αδικεί πολύ καθώς είναι από τις ομάδες που σαν σύνολο τα πάνε καλά φέτος και είναι η μεγάλη αποκάλυψη! Ας μιλήσουμε λίγο για τον Parakhouski που έχει βγει πολύ μπροστά από centers άλλων μεγάλων ομάδων με την αθλητικότητά του. Θεωρώ ότι οι ψηλοί της Laboral δεν ήταν διόλου επαρκείς μπροστά του.

~ Τι έγινε στη Μάλαγα! Η οικοδέσποινα έριξε μόνη της την προσπάθειά της στο κενό. Βλέποντας το παιχνίδι λίγο πριν γράψω αυτό το κείμενο, τραβούσα τα μαλλιά μου. Ατυχής προσπάθεια. Το Μιλάνο πάλι όχι, δεν έγινε ομαδάρα, απλά στάθηκε τυχερό στο τέταρτο δεκάλεπτο και μπήκαν κάποια κρίσιμα σουτ. Είναι όμως το αντίθετο π.χ. του Ολυμπιακού, που ναι μεν μπήκαν κρίσιμα σουτ αλλά δούλεψε και στο αμυντικό κομμάτι.

~ Ας πλέξουμε λίγο το εγκώμιο του Nando De Colo. Στο one-on-one είναι "μανούλα", στην άμυνα αρκετά έξυπνος. Ο μόνος τρόπος που μπορούσε να σταματηθεί εξαιτίας της δεξιοτεχνίας του ήταν τα φάουλ και "τράβηξε" πάνω του 12 (!). Επιθετικά, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να κάνει και καλύτερα πράγματα σε σύγκριση με την απόδοσή του αυτή τη βδομάδα και το έχει αποδείξει. O 27χρονος guard είναι πλέον στην ελίτ των Ευρωπαίων παικτών. Απολαύστε:


Υ.Γ. Μικρή ανακοίνωση: τα σχόλιά σας πλέον θα μπορείτε να τα αφήνετε με το Disqus. Είναι πολύ πιο γρήγορο και εύχρηστο από τη φόρμα του Blogger. Ελπίζω αυτό να σας παρακινήσει και να μου λέτε και σεις την άποψή σας πιο συχνά, θα το εκτιμούσα πολύ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *