Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Όσοι είστε twitterόφιλοι, ίσως τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσατε το ταξίδι του Bostjan Nachbar στο Chad. Αν όχι, αξίζει να επισκεφθείτε τον λογαριασμό του και να διαβάσετε όσα έγραψε. Ο Σλοβένος φόργουορντ της Barcelona βρέθηκε στην Αφρικανική χώρα στα πλαίσια της καμπάνιας "Voices Of Children in Emergencies" της UNICEF και φρόντισε να μοιραστεί με τους ακόλουθους του τις εμπειρίες του.

Οφείλω να του αποδώσω τα εύσημα καθώς ένας καλός αθλητής δεν μπορεί παρά να είναι πάνω απ' όλα καλός άνθρωπος. Είμαι σίγουρη πως δεν θέλησε ούτε να καυχηθεί, ούτε να προβληθεί μέσω αυτού του ταξιδιού. Εξάλλου, στα 34, και μετά από μία μεστή καριέρα, δεν νομίζω να το έχει ανάγκη.

Όπως έγραψε και ο ίδιος, ήταν μία εμπειρία που του άλλαξε τη ζωή και τον τρόπο σκέψης. Στο Chad βοήθησε στην ανέγερση σπιτιών, στην παροχή νερού, μίλησε και με παιδιά που παρά τις δύσκολες συνθήκες έχουν όνειρα και άκουσε τους μεγαλύτερους κατοίκους και τις αγωνίες τους.


Ο Bostjan φρόντισε επίσης να μάθει μπάσκετ στους μικρούς του φίλους και να τους χαροποιήσει δείχνοντάς τους μερικά από τα κόλπα του, κάτι πρωτόγνωρο γι' αυτούς!
 

"Ο Moussa ήρθε στην 'προπόνηση' συνοδευόμενος από τον φίλο του, Muhammed. Μπορούσα να δω στα μάτια του ότι ανυπομονούσε να ξεκινήσει. Και οι δύο ήρθαν ξυπόλητοι, μιας και δεν έχουν καθόλου παπούτσια. Έδωσα ένα ζευγάρι αθλητικά στον καθένα και μία μπάλα ως δώρο από τους χορηγούς μας. Δεν ήξεραν πως να δέσουν τα παπούτσια και τους βοήθησα. Έπειτα ήμασταν όλοι έτοιμοι για 'προπόνηση'. Τους έδειξα κάποιες βασικές ασκήσεις του μπάσκετ και τις επανέλαβαν μετά από μένα. [...] Στο τέλος της 'προπόνησης' έδωσα άλλο ένα δώρο στον Moussa, την φανέλα μου από την Εθνική Σλοβενίας και τον διαβεβαίωσα πως κάποια μέρα θα του κάνει. Φορώντας καινούρια παπούτσια και με την μπάλα στα χέρια, έφυγαν για το σπίτι τους, χαμογελώντας."

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια και χωρίς να ωραιοποιεί το οτιδήποτε, ο Nachbar μοιράστηκε τις εμπειρίες του από το Chad, θέλοντας να μας ανοίξει τα μάτια όπως άνοιξαν και τα δικά του εκεί. Με συγκίνησε ιδιαίτερα, καθώς δεν έχω δει πολλούς Ευρωπαίους αθλητές να κάνουν κάτι αντίστοιχο.


Μπορείτε να διαβάσετε τις αναρτήσεις του στο rtvslo στις οποίες καταγράφει αναλυτικά το ταξίδι του: part 1, part 2 και part 3.
Categories: ,

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο ποστ Αντιγόνη. Είναι τόσο άγριες οι τελευταίες μέρες που οποιαδήποτε όαση ανθρωπιάς είναι καλοδεχούμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, αλλά όλα τα μπράβο αξίζουν στον Bostjan. Σ'ευχαριστώ για την υποστήριξη!

      Διαγραφή
    2. Τίποτα, υπομονή, γερά άντερα και θα αποκτήσεις σιγά σιγά το κοινό σου...

      Διαγραφή
    3. Σου εύχομαι το ίδιο γιατί γράφεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και εσύ!

      Διαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *