Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Το πρωϊ ανακοινώθηκε από τον Φώτη Κατσικάρη πως ο Ελληνοαμερικανός σέντερ Κώστας Κουφός, για ακόμη μία χρονιά, δεν θα προσφέρει την παρουσία του στην Εθνική.

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως ο Κουφός προτίμησε να αφιερώσει το καλοκαίρι του σε ατομικές προπονήσεις παρά να εμφανιστεί με το εθνόσημο στο στήθος ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλου στην Ισπανία.

Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα....
 
Είναι θέσφατο πως κάθε παίκτης έχει δικαίωμα αποδοχής ή άρνησης της πρόσκλησης για την Εθνική. Ωραία μέχρι εδώ. Ο Κατσικάρης επικοινώνησε με τον Κουφό αρκετές μέρες πριν ανακοινώσει τους παίκτες της προεπιλογής και προφανώς ο Κουφός αποδέχθηκε την πρόταση του ομοσπονδιακού προπονητή. Την αποδέχθηκε. Πως γίνεται, λοιπόν, 4 μέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας για προετοιμασία στο Καρπενήσι να αιφνιδιάζει τον προπονητή και τον κάθε νοήμονα φίλαθλο κατ'αυτόν τον τρόπο;
 
Σίγουρα η απόφαση... στροφής 360 μοιρών δεν πάρθηκε από τον Κουφό μόνο. Το πιθανότερο είναι να τον συμβούλεψε ο μάνατζέρ του ή και να κατέληξαν σ'αυτήν και οι δύο. Το ερώτημα και το δικό μου αλλά και όλων είναι γιατί να αργήσει να το ανακοινώσει τόσο και να αφήσει τον Κατσικάρη στα κρύα του λουτρού; Λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει, αγαπητέ Κώστα.
 
Τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά αν είχε αρνηθεί εξαρχής. Θα το έκανε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά τουλάχιστον θα το έκανε με επαγγελματισμό (αν θεωρείται επαγγελματισμός...). Πραγματικά, δεν ξέρω τι σκεφτόταν όταν παρακίνησε τον μάνατζέρ του (!!!) να πάρει εκείνος τηλέφωνο τον τεχνικό και να του ανακοινώσει τα νέα. Κάθε απόφαση έχει και το τίμημά της, κάτι που ο νεαρός από το Οχάιο αγνοεί, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να αναλάβει την ευθύνη να τηλεφωνήσει στον προπονητή, δηλαδή το λιγότερο που είχε να κάνει αν ήθελε να θεωρούμε ότι έχει έστω και λίγα guts.
 
Κατά την ταπεινή μου άποψη, η ΕΟΚ δεν πρέπει να ξαναμπεί στη διαδικασία να τον καλέσει εκ νέου σε επόμενη διοργάνωση και ει δυνατόν, να του επιβληθεί ποινή. Όχι τόσο για την άρνηση του, ούτε για εκδίκηση, παρά μόνο για να γίνει ξεκάθαρο πως η ασυνέπεια δεν μένει ατιμώρητη. Και αν ο κύριος Κουφός (και κάθε εις) προτιμά να επωφελήσει τον εαυτό του, μπράβο του και μαγκιά του. Δεν είναι όμως ούτε μαγκιά, ούτε αστείο να αιφνιδιάζεις ένα ολόκληρο προπονητικό επιτελείο και, αν μη τι άλλο, τους φιλάθλους που πίστευαν σε σένα.
 
Εντιμότητα είναι η λέξη που πρέπει να μάθει ο Κώστας και δυστυχώς δεν τον ειρωνεύομαι. Δεν είναι πλέον 18 χρονών, επομένως τέτοιες πράξεις απαγορεύονται δια ροπάλου. Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να αντιπαραβάλω τη στάση του με εκείνη του Γιάννη Αντετοκούνμπο που με χαρά δέχθηκε να συμμετέχει στην Εθνική, κυρίως γιατί ο Γιάνναρος είναι κλάσεις ανώτερος και σε αξιοπρέπεια και σε ήθος.
 
Long story short, κύριε Κουφέ, καλή σας τύχη στους πάγκους του NBA και σας ευχαριστούμε ακόμη μία φορά για τον εκνευρισμό. Ελπίζω μόνο ο Κατσικάρης να μπορέσει να κάνει το καλύτερο που μπορεί με το διαθέσιμο υλικό του, μακριά από τις βεντέτες του Μέμφις.
 
Υ.Γ. Δεν ήθελα να ξεκινήσω το blog με "κράξιμο", ένεκα οι συνθήκες...

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Αντιγονη. Σχετικα νεος και εγω στη blog-o-σφαιρα. Σου ευχομαι καλη αρχη, θα μπαινω να βλεπω τι γραφεις και να στηριξω την προσπαθεια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *