Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

H Neptunas ακούγεται πάρα πολύ σήμερα, μετά από την απόφασή της να αποχωρήσει από την VTB league, λόγω του υπερβολικά μεγάλου αριθμού παιχνιδιών τα οποία θα είχε να παίξει, ειδικά μετά την αλλαγή στο Λιθουανικό πρωτάθλημα όπου κάθε ομάδα θα έχει να παίξει συνολικά 40(!) παιχνίδια, συν τα παιχνίδια της regular season της Euroleague.

Ποια είναι όμως η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα από τη μικρή βαλτική χώρα; Σίγουρα, πρόκειται για μία ομάδα μικρού βεληνεκούς με κορμό από ντόπιους παίκτες, με μόλις έναν Αμερικανό στο ρόστερ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αν σκεφτούμε ότι η Λιθουανία είναι "μπασκετομάνα".

Τις δύο προηγούμενες σεζόν είχε καταφέρει να κερδίσει την τρίτη και τη δεύτερη θέση στο Λιθουανικό πρωτάθλημα αντίστοιχα (2012-12, 2013-14). Φέτος, μπαίνει στα βαθιά νερά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ αντιμετωπίζοντας τους former πρωταθλητές Ευρώπης, την πολύ δυνατή -φέτος- Galatasaray και άλλες τέσσερις εξίσου έμπειρες Ευρωπαϊκές ομάδες. 

Ίσως ο μόνος συνδετικός της κρίκος με την Ελλάδα να είναι ο Martynas Andriuskevicius που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2011-12, και έπειτα εντάχθηκε στη λιθουανική ομάδα από την περιοχή της Klaipeda.

Κατά πάσα πιθανότητα, θα μπορέσω να παρακολουθήσω την Neptunas ενάντια στον Ολυμπιακό την 3η αγωνιστική της Euroleague (31/10) και να σχηματίσω πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το αγωνιστικό τους πλάνο και για το πως αντιμετωπίζουν μία ομάδα με ιστορία και διακρίσεις σε Ευρωπαϊκό, πλέον, επίπεδο.

Περιμένω με ανυπομονησία να επιστρέψω στη Λιθουανία μετά την υπέροχη εμπειρία μου το 2011 λόγω Eurobasket και να μπορέσω να σας μεταδώσω τον παλμό της Neptunas αλλά και του Ολυμπιακού, όχι πλέον από τις άβολες θέσεις του Σ.Ε.Φ., αλλά από τα VIPs των Λιθουανών. (Με 28 ευρώ το VIP εισιτήριο νομίζω αξίζει...).

Το πλάνο προβλέπει λογικά και έναν αγώνα της Zalgiris στην LKL league, στην καινούρια τους αρένα που δυστυχώς δεν είχα την τύχη να επισκεφτώ όταν πρωτοξεκίνησε να λειτουργεί το 2011.

Αυτό ήταν το μικρό σκανάρισμα της Neptunas αλλά και η μικρή μου "εξομολόγηση". Ελπίζω να νιώσατε τον ενθουσιασμό μου! Θα κλείσω αυτό το ποστ με ένα τουίτ του φοβερού rodhig7!

8 σχόλια:

  1. Καλή αρχή εύχομαι!!
    Ωραίο κείμενο, αλλά αποτελεί περισσότερο προσωπική καταγραφή παρά ανάλυση του ιστορικού του Λιθουανικού σωματείου.
    Το επεσήμανα, επειδή δεν έχω καταλάβει την ακριβή κατεύθυνση του blog σου.
    Καλή συνέχεια λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ!
      Εννοείται αυτό το ποστ είναι περισσότερο προσωπική καταγραφή παρά ανάλυση, δεν θα είναι όλα έτσι.
      Προσπαθώ να συνδυάζω όλα τα στοιχεία. :)

      Διαγραφή
    2. Οι καλύτεροι συνδυασμοί προκύπτουν πάντοτε από τις σωστές συνεργασίες. Η εμμονή σε μια διάσταση επίλυσης στοιχείων ή δεδομένων, υποδηλώνει έλλειψη πολυμορφικότητας, άρα δημιουργικών επιλογών και φαντασίας.

      Διαγραφή
  2. Να επισημάνω Αντιγόνη ότι εκεί ξεκίνησε την καριέρα του και ο παλιός γνώριμος Άρβιντας Ματσιγιάουσκας. Ζηλεύω για το ταξιδάκι που θα κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά, αξέχαστος Ματσιγιάουσκας!
      Μη ζηλεύεις αγαπητό Κόκκινο Πίβοτ, θα γίνω παγοκολόνα Οκτώβρη μήνα! :P

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι άλλος ένας ήταν ο Εουρέλιους Ζουκάουσκας, γνωστότερος και ως χταπόδι.

      Διαγραφή
    3. Ο Zukauskas μάλιστα είναι και γέννημα θρέμα Κλάιπεντα-νος (τι είπα μόλις τώρα;) οπότε τι πιο λογικό να ξεκινούσε από Νεπτούνας.

      Διαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *