Σάββατο 16 Μαΐου 2015


Η εν λόγω blogger κάνει ένα σύντομο σχόλιο για τα γεγονότα της Παρασκευής και εντοπίζει το σημείο που έκανε τη διαφορά και στους δύο ημιτελικούς του #F4Glory.

Ο εφιάλτης (της CSKA) στο τέλος θα φανεί


Τι να πεις για τον Ολυμπιακό; Έχει στείλει τόσους ανθρώπους στο...νοσοκομείο με τα γεμάτα αγωνία παιχνίδια του και τις επικές ανατροπές που το χθεσινό ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου! Ακόμα κι όταν η CSKA το πίστεψε, δεν είχε τελειώσει.

Λατρεύω τις τακτικές του μπάσκετ και με ενθουσιάζουν πάντα σε τέτοια παιχνίδια. Μερικές φορές όμως απλά θες έναν άνθρωπο να σε ξεκολλήσει (Σλούκας) και έναν να βάλει τα μεγάλα σουτ (Σπανούλης).

Το "σαν σε προπόνηση" lay-up του Σλούκα ήταν ο μπούσουλας ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει το πάνω χέρι στο mind game του physical game. Όπερ μεθερμηνευόμενον: 2 εύκολοι πόντοι ήταν αρκετοί να κομπλάρουν τους μέχρι τότε -σχεδόν- άνετους Ρώσους.

Από κει και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα για τους Πειραιώτες. Ο Σπανούλης του 0/10 έγινε ο Σπανούλης του 4/4 και ο Weems δεν ήταν αρκετός να κρατήσει μόνος του την CSKA παρότι ο ίδιος ισοφάρησε το παιχνίδι.

"Δεν έχουμε ηγέτη" δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Sasha Kaun. Εκεί καταλαβαίνεις πολλά.

Άγιο(ν) είχε!


Ο πιο βαρετός ημιτελικός στην ιστορία του θεσμού ήταν με διαφορά η μάχη μεταξύ Real και Fenerbahce. Και σ'αυτό δεν έφταιγε η Real.

Το δίδυμο Ayon-Nocioni λειτούργησε άψογα για τους Μαδριλένιους. Ο Ayon έπαιρνε rebounds, έφτανε την μπάλα κοντά στο καλάθι και την έδινε στον Nocioni για να τελειώσει τη φάση υποδειγματικά. Κάπως έτσι κατακρεούργησαν οι δύο τη Fenerbahce για 20 λεπτά.

Όταν τελείωσε το ημίχρονο, τελείωσε και το παιχνίδι. Ναι, έχουμε δει θαύματα στην ιστορία του μπάσκετ όμως αυτά, τηρουμένων των αναλογιών, δεν γίνονται για όλες τις ομάδες ή για όλα τα ζευγάρια. Τι εννοώ; Όταν η Real σουτάρει με τρομακτική ευστοχία και βάζει τόση πίεση, δύσκολα τη σταματάς με τόσο... άναρχο μπάσκετ. Καλή η εναλλαγή θέσεων, καλή η carefree επίθεση, όμως δε μπορείς να την εφαρμόζεις πάντα και φυσικά δε μπορείς να επιμένεις σ'αυτή όταν είσαι στο -20.
_____________

Τα υπόλοιπα θα φανούν την Κυριακή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *